Tommi Hämäläinen

Olen 22-vuotias opiskelija Lappeenrannasta. Opiskelen liiketaloutta Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulussa. Eduskuntavaaliehdokas vuoden 2007 eduskuntavaaleissa Kymen vaalipiiristä Vihreiden ehdokkaana. Tähän blogiini kirjoitan ajankohtaisista yhteiskunnallisista ja poliittisista aiheista ja ehkä vähän muustakin ;) Yhteystietoni puh. 050 557 5154 mail: thamalainen@netti.fi

28.10.06

Tommi eduskuntaan 2007Olen ehdolla vuoden 2007 eduskuntavaaleissa Vihreiden listalta Kymen vaalipiirissä.

Tulevasta eduskuntavaalikampanjasta yritän rakentaa itseni näköisen. Markkinointimerkonomin koulutus ja muut markkinoinnin opit joutuvat kampanjassa kovalle koetukselle, koska itselläni ei luonnollisesti ole rahaa ostaa kalliita etusivun mainoksia, kuten monilla suurien puolueiden ykkösehdokkailla. Demokratian nimeen kansanedustajien valinta ei missään nimessä saa olla heidän varallisuuteensa sidoksissa. Me Vihreät tulemme kuitenkin taistelemaan ja kampanjoimaan sen puolesta, että Kymen vaalipiiri saa ansaitsemansa Vihreän kansanedustajan. Vuosi 2007 olkoon Kymen vaalipiirissä ja koko Suomessa Vihreä vuosi!

Uskon, että kaltaiselleni nuorelle ehdokkaalle on kysyntää ja ihmiset lopulta äänestävät omalla järjellään ja sydämellään, vaikka en pystyisi tuhansia euroja kampanjaan upottamaan.

Vielä muutama sana siitä mitä ajattelen ja ajan. Yhteiskunnallisista asioista olen ollut kiinnostunut koko pienen ikäni. Kuten eräs tuttava sanoi kuultuaan ehdokkuudestani: ”Se jätkä onkin aina ollut pikkupoliitikko”. Puoluepoliittisesti en ole oikealla, enkä vasemmalla. Näin sanotaan myös Vihreistä: ”Vihreät eivät ole vasemmalla eivätkä oikealla, vaan edellä!” Haluan olla rakentamassa avointa, suvaitsevaa ja tasa-arvoista Suomea, jossa meillä kaikilla olisi parempi olla. Haluan myös, että pidämme ympäristöstämme huolta, jotta voisimme antaa sen ylpeänä tuleville sukupolville. Eikä vähäisin asia ympäristöstä huolehtimisen saralla ole peruspalveluiden, kuten terveydenhuollon, koulutuksen sekä kirjasto-, liikunta- ja kulttuuripalveluiden turvaaminen kaikille varallisuuteen katsomatta.

Tähän blogiini tulen kirjoittamaan ajankohtaisista aiheista sekä poliittisista tapahtumista. Liitän tänne myös yleisönosastokirjoitukseni.

Tommi Hämäläinen

1 Comments:

 • At 1:00 ip., Blogger Jami said…

  Tulevia Suomen eduskuntavaaleja on vaikea ottaa tosissaan, sillä vuosikymmeniä niissä on ollut kysymys vain siitä, että äänestetään yhdelle ja samalle puolueelle hallituskumppaneita. Kannattaako sellaisen vuoksi vaivautua äänestämään? Yhä useampi äänestäjä on katsonut, että ei kannata vaivautua. Siksi juuri äänestysaktiivisuus laskee vaali vaalilta. Äänestäjiä aliarvioidaan raskaasti vuosikymmenestä toiseen.

  Maailmassa on ainoastaan muutama valtio, missä yksi puolue on ollut pitempään hallitusvallassa kuin Suomessa. Nämä valtiot ovat aakkosjärjestyksessä: Kiina, Kuuba, Myanmar, Pohjois-Korea ja Vietnam.

  Euroopan ennätys Suomella jo on. Suomi tavoitelee kyseenalaista ME:tä tällä alalla.

  Kuka suomalainen kehtaa kertoa jollekin ulkomaalaisille minkälainen puolidemokratia Suomessa on. Kansa on erittäin hyvin koulutettua, mutta ei ole näkevinään mitään outoa siinä, että sama puolue on hallitusvallassa koko ajan vaaleista toiseen. Viimeisin yhtäjaksoinen rupeama on jo kestänyt yli 30 vuotta. Sitäkin ennen pienin poikkeuksin koko ajan vuodesta ja vaaleista toiseen.

  Suomalainen äänioikeutettu, joka on aloittanut äänestysuransa yli 30 vuotta sitten on jo ehtinyt lähes 60-vuotiaaksi näkemättä yhtään ainoata länsimaalaistyyppistä hallitusvaihdosta koko aikana! Maailma on muuttunut siinä ajassa täysin, mutta suomalainen poliittinen järjestelmä ei.

   

Lähetä kommentti

<< Home